Veïns i veïnes del Cabanyal, Canyamelar i Cap de França, així com representants d’associacions i entitats, amb l’impuls de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la participació de les Regidories de Serveis Socials, Seguretat Ciutadana, Participació Ciutadana i Acció Veïnal, davant els conflictes de convivència existents, valorem que cal una acció conjunta que ajude a resoldre’ls de forma col.lectiva.
El Decàleg de la Bona Convivència és un instrument i un acord conjunt respecte d’aquelles normes que ens sembla important promoure per a la millora de les relacions de convivència.
El nostre centre educatiu va participar durant el curs passat en l’elaboració d’aquest document amb altres entitats i el Ceip Les Arenes.
Ha arribat el moment de treballar-ho amb el nostre alumnat i les seues famílies. Des del col·legi hem proposat a tots els centres educatius dels poblats de la mar la creació d’un grup de treball per a açò.
De moment ja hem començat a treballar el Ceip Les Arenes, IES Isabel de Villena, IES El Grau, Escuelas Pias de Malvarrosa, Ceip Ballester Fandos i el nostre centre educatiu.
L’IES Isabel de Villena també participa d’aquest treball en la Cooridnadora d’educació de la Malvarosa que han començat a traslladar aquesta proposta al barri de la Malvarosa.
En primer lloc anem a passar un qüestionari a tot l’alumnat dels nostres centres educatius punt per punt del decàleg.
Volem que indiquen si estan d’acord o no amb el que diu cada punt i com ho dirien ell@s mateixos en les seues pròpies paraules, amb l’objectiu de generar reflexió i propostes per la seua banda.
Vos seguim informant!